Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
3511 Postów

(Karol.Ky)
Maniak
Truskawki powinny rosnac, borowki tez, ale owoce beda mienjsze niz na poludniu Norwegii. Duzo bedize zalezalo od uzyznienia gleby.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
1262 Posty
pawel piotr
(wrzeszczot)
Maniak
wierzba energetyczna bedziesz mial 2 w 1 uprawe i zrodla odnawialne

albo marichuana lecznicza
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
660 Postów
R. C.
(PACIFIC)
Wyjadacz
barlog696 napisał:
.. i jeszcze zapomniałem dopisac jęsli ty sie tak orjentujesz to prosze podam ci nawet w której strefie klimatycznej części norwegi mam tą ziemię...

ZONE 7B

więc co nieco wiem na ten temat ... i orientuje sie jakie są uprawy w regionie ....

więc zamiast odrazu krytykowac i pisać co wiem a czego nie wiem zadaj mi pytanie a nie z góry zakładasz że jestem zielony w temacie.....

Oczywiście że jesteś zielony.
Gdybyś choć trochę się orientował nie zawracał byś sobie głowy dziecinnymi pytaniami na forum.

Du har en livlig fantasi.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
1633 Posty
Jan .
(WujekJanek)
Maniak
barlog696 napisał:
..po pierwsze mam juz ziemię i tak jak napisałem we wczesniejszym poście " uprawa na własnej ziemi " i wiem jakie są ceny ... bo nie dawno zakupiłem 100hektarów takowej...

i jak narazie jest tylko na nich trawa, która koszona jest i zawijana w kule dla zwierząt...... wiec proszę bez taki że nie wiem ile co kosztuje ...
poprostu sie zastanawiam w co wejsć co uprawiać lub jak to wykorzystać i rozwinąć

Dalej pisał: to prosze podam ci nawet w której strefie klimatycznej części norwegi mam tą ziemię...ZONE 7B, więc co nieco wiem na ten temat ... i orientuje sie jakie są uprawy w regionie ....

No więc reasumując, widać że facet się zna, fachowiec, orientuje się jakie są uprawy w regionie, a nawet wie, w jakiej części Norwegii kupił sobie ostatnio swoje 100ha. Więc proszę bez takich, że nie wie co ile kosztuje... A że pyta o rzeczy podstawowe i ewidentne? Skromny, cichy ziemianin, nie chce nas peszyć swoja wiedzą, ot i wszystko. Jedyne co, to może jakieś braki językowe, bo na przykład pisze: poprostu sie zastanawiam w co wejsć co uprawiać lub jak to wykorzystać i rozwinąć

Cóż, można łatwo poradzić.
W co wejść? No cóż, w TO.
Co uprawiać? To się chyba nazywa sex... Najpierw wchodzisz w TO, potem wychodzisz, potem wchodzisz... i tak jak najdłużej. Świetna opcja dla niezdecydowanych..
Jak to wykorzystać i rozwinąć? Wykorzystasz tak, że jeśli będziesz wchodził w TO i wychodził wystarczająco długo [zalecam 3-5 razy dziennie, ta dawka daje najlepsze efekty], to kobita będzie Ci z chęcią prała, gotowała, sprzątała, ciasta piekła... Dzieci rodziła -co z punktu widzenia rozwijania ważne, bo własne dziecioki to świetna darmowa siła robocza.

A co do upraw polowych, to posadził bym góra palmy kokosowe, oryginalne norweskie i dzięki temu zbijał kokosy.
A dołem posadził bym kapustę, kupił kosę i kosił kapuchę.

Odnoszę ogólne wrażenie, że jakiś złośliwy i zgryźliwy się dziś zrobiłem.
Stary, złośliwy, stetryczały ze mnie ramol.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
18 Postów

(barlog696)
Wiking
... nie super w końcu też musi byc śmiesznie....

dziękuje wszystkim za komentarze były one wyczerpujące dowiedziałem się czego miałem się dowiedziec i już więcej nic mi nie potrzeba.....

temat uważam za zamknięty
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
barlog696 napisał:
... nie super w końcu też musi byc śmiesznie....

dziękuje wszystkim za komentarze były one wyczerpujące dowiedziałem się czego miałem się dowiedziec i już więcej nic mi nie potrzeba.....

temat uważam za zamknięty

Zamiast focha strzelac, to zastanow sie czy forum MN to jest odpowiednie miejsce na poszukiwanie takich wiadomosci ?

Chcesz zajac sie hodowla, uprawa, a przy tym nie wyjsc na durnia, to zbieraj informacje, ale nie na forum.
Po pierwsze, zrob rozeznanie w okolicy. Po drugie, mozesz udac sie do komuny i tam dowiesz sie, gdzie sie udac po fachowe porady.
Po trzecie, zacznij juz tu www.bondelaget.no/mat-og-landbrukspolitikk/category198.html
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1262 Posty
pawel piotr
(wrzeszczot)
Maniak
to moze konie takie araby sa w cenie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-4  
Odpowiedz   Cytuj
18 Postów

(barlog696)
Wiking
..popierwsze focha nie rzucam.. a p drugie liczyłem na to że ktos sie odezwie co juz podobny temat przerabiał... .. a nie głupie komentarze typu pan wyżej w cos wejść a potem wyjść,

dostałem pare linków informacji i i to mi wystarczy .. reszta w komunie , i tyle.

a głupie uwagi i komentarze proszę zostawcie dla innych tu taj na forum,

a forum jest chyba po to aby pytać a nie po to żeby kogoś miotać. ty tamto czy owamto....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:5  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok